FAQ

Directiva VDI 2052

Un document de indrumare pentru conceperea unui sistem de ventilație pentru bucătărie. Bazandu-se pe dimensiunea bucătăriei și parametrii echipamentului (de căldură și umiditat), este posibilă calcularea cu precizie mare capacitate de aspirare dorită. Pentru calculare, utilizati software-ul ATREA.

Recuperarea căldurii în bucătării

Recuperarea căldurii în bucătării este o parte indispensabilă a sistemelor de climatizare și de tratament al aerului. Ca urmare a excesului de căldură și umiditate, racuperarea investițiilor este realizata în termen de 3 ani, chiar si în bucătăriile mici. Pentru bucătăriile de dimeniuni mici și medii, vă recomandăm hota extractibila DiNER-T recuperarea căldurii incorporata, instalata direct deasupra sursei de căldură și umiditate. Unitățile compacte de ventilatie DUPLEX cu eficiența de recuperare a căldurii până la 75 % sunt potrivite pentru bucătăriile de dimensiuni mari.

Coeficientul de utilizare simultană φ

O valoare care să ateste numărul de aparate care rulează simultan. Un factor foarte important care influentează capacitatea de extracție finală. Vă recomandăm consultarea agentului sau proiectantului bucatariei.
Bucatarii mici până la 250 mese φ = 0,9 la 1,00
Bucătării de dimensiuni medii între 250 și 500 de mese φ = 0,7 la 0,8
Bucătării mari de peste 600 de mese φ = 0,6

Sistem de extracție închis

În timpul procesului de gătire, se genereaza exces de căldură, umiditate și aerosoli care conțin particule de grăsime. Sistemul închis asigură o protecție perfectă împotriva unor astfel de efecte negative. Tavanele ventilate si climatizate SKV și TPV sunt concepute în acest fel.

Filtrarea aerului

Fiecare hota extractibila sau tavan ventilat și climatizat trebuie să aibă un mijloc eficient de a captura particule de grăsime. Sunt utilizate filtrele de sită expandata de metal cu o eficiență de până la 80 % sau filtre cu lamele cu randament de până la 94 %. Numărul de filtre este determinat pe baza volumelor si fluxurilor de aer.

Schimbarea aerului

În prezent, există zeci de tipuri de aparate de bucătărie disponibile, de la mașini de gătit la capsule de topit la bucătării multifuncționale și cuptoare cu convectie. Atunci când se calculează capacitatea de extracție, valorile obținute care depășesc în mod semnificativ de 40 de ori rata de schimbare a aerului per oră și chiar de 60 de ori rata de schimbare a aerului per oră nu sunt neobișnuite. Imaginați-vă că aerul dintr-un spațiu este schimbat in fiecare minut. Noi am fost în măsură să răspundem la această tendință rapid și în prezent există o unitate de catering care rulează cu 70 de ori rata de schimbare a aerului per ora.

Alimentarea uniformă cu aer proaspat

O parte a sistemului cu semnificaţie majoră. Pentru a asigura un mediu placut de lucru pentru personal, este necesara furnizarea aerului proaspăt în intervalul de flux admis între 0,2 și 0,3 m/s. In vederea realizarii acestui lucru se va folosi un orificiu de evacuare din textil perforat, cu capacitate ridicata de alimentare.

Policarbonat

În zilele noastre reprezintă o parte integrantă a tavanelor ventilate si climatizate de tip SKV și TPV. Avantajul acestui material este întreținerea simplă şi rapidă. În același timp, acesta asigură o distribuție optimă a luminii în întregul spațiu al bucătăriei. Una dintre dovezile gândirii inteligente și a perspicacitatii aplicate  în faza de dezvoltare a produselor noastre.