Cum sa proiectezi un sistem adecvat pentru bucatarii industriale

Cum sa proiectezi un sistem adecvat
pentru bucatarii industriale

Un sistem de acoperire locala sau totala?
Ce fel de hota extractibila sau plafon ventilat și climatizat?

Acestea sunt alese în funcție de tipul și dimensiunea de bucătărie, configuratia aparatelor și valoarea investiției de capital. Bucătării deschise nu ar trebui să neglijeze designul și arhitectura.

Există două opţiuni de utilizare atunci când vine vorba de ventilare în bucătării.

Sistemele locale – aerul evacuat este extras de hote extractibile situate direct deasupra aparatului sau suprafetei de gătit.

Hote extractibile sunt utilizate în principal în bucătării mici și mijlocii in care majoritatea aparatelor sunt încorporate în mașinile de gătit. În funcție de locația lor, este aleasa fie o hota extractabila montabila pe perete fie una cu configuratie centrata. Cu toate acestea, acest concept nu permite modificarea configuratiei aparatelor. Este necesar să se determinetmărimea corecta a unei hote, cu o suprapunere suficientă. Principalul avantaj al acestei soluții il reprezinta costul redus și distanța mai mică acoperită de aerosolii de grasime in aer. Riscul pierderilor de aer de evacuare în bucătărie și depozitarea murdăriei pe suprafețe orizontale pot fi considerate dezavantaje. Toate tipurile de hote extractibile sunt produse exclusiv în versiuni inoxidabile și trebuie să asigure separarea particulelor de grăsime în filtrele lor de grasime si iluminarea suprafeței de lucru prin intermediul tuburilor fluorescente incorporate, cu rezistență termică considerabilă.

Sisteme de acoperire integrala – aerul de evacuare este extras din toată zona prin sistemele de ventilație deschisa sau închisa și climatizate.

În prezent, plafoanele ventilate și climatizate sunt utilizate în bucătării de toate tipurile și mărimile. Unul dintre motive este prețul lor - foarte atractiv și nu foarte diferit de sistemele cu hote extractibile. Ca si rezultat , extracția ce acopera integral suprafata devine o opțiune preferată de clienți.

Avantajele generale ale plafoanelor care acopera toata suprafata:

  • Un aspect remarcabil al interiorului bucătăriei
  • O soluție versatilă atunci când aspectul bucatariei este modificat
  • Captare facila a cantitatilor mari de abur
  • Versiunea închisa – aerul de evacuare este extras din spaţiul bucatariei prin intermendiul filtrelor de grăsime în conductele de extracţie închise. Avantajul acestei soluţii este separarea perfectă a suprafeţelor structurale în intervalul închis de aer extras din bucătărie pentru a se elimina contaminarea şi posibilul mucegai.